Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség

E-mail :

admin@mdssz.hu

BELÉPÉSI NÉV:
JELSZÓ:

Korosztályok meghatározása 2020-tól

2021-10-22

Szabályainkat a jövőben úgy alakítjuk, hogy minél szélesebb körben tudjunk versenyzési lehetőséget biztosítani. Ez azt is jelenti, hogy mostantól a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség versenyeinek szabályai nem minden ponton egyeznek az IDO (International Dance Organization) versenyek szabályaival.

Nemzetközi versenyre továbbra is csak az IDO szabályai szerint és az annak megfelelő versenyszámokat fogjuk delegálni, tehát azoknak a versenyzőknek, akik nemzetközi versenyre szeretnének nevezni, továbbra is az IDO szabályok szerinti koreográfiákkal kell versenyezniük a hazai versenyeken is. Pl.: Egy hazai versenyre nevezett formáció, amely átlagéletkor alapján megfelel a magyar szabályoknak, nem biztos, hogy nevezhető nemzetközi versenyre, mert az IDO szabályai erről másképp rendelkeznek.
 


Továbbra is marad az ’A’ és ’B’ osztály, viszont Mini kids és felnőtt korosztályok esetén csak ’A’ osztályban rendezünk versenyt. ’B’ osztályban háromnál kevesebb nevező esetén nem rendezzük meg az adott kategóriát, viszont ez esetben lehetőséget biztosítunk az ’A’ osztályba történő átnevezésre. A korábbi szabály azonban érvényes marad: Az osztályok közötti átjárás csak felfelé (’B’-ből ’A’-ba) lehetséges és osztályok között a ranglista pontokat nem lehet átvinni.

Az átnevezés lehetőségét csak abban az esetben tudjuk biztosítani, ha a nevezési határidőket mindenki betartja.

 

Korosztályok 2020-tól:

Mini kids:7 éves és annál fiatalabb
Gyermek: 8-12 éves           
Junior 1: 13-14 éves
Junior 2: 15-16 éves
Junior (csoportok és formációk) :13-16 éves
Felnőtt: 17-30 éves
Felnőtt 2: 31-49 éves
Senior: 50 éves kortól

 

Korosztályok meghatározása:
Továbbra is csak a születési év a döntő. Az adott naptári évben betöltött életkort kell figyelembe venni. „Felfelé” indulás (magasabb korosztályban indulás) lehetséges, de csak az alsó korhatárnál nem több mint 2 évvel fiatalabb táncos indulhat a magasabb korosztályban. Pl.: egy 13 éves versenyző nem indulhat felnőtt korosztályban. Ha egy táncos magasabb korosztályban indul, akkor az adott évben már nem térhet vissza a saját korosztályába ugyanabban a kategóriában.

Csoportok és formációk esetében a versenyzők átlagéletkora határozza meg a korosztályt.