Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség

E-mail :

admin@mdssz.hu

BELÉPÉSI NÉV:
JELSZÓ:

MDSSZ "online" táncfesztivál

2020-10-15

A Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség videós tehetségkutató fesztivált rendez azzal a céllal, hogy bemutatkozási és minősítési lehetőséget biztosítson azoknak is, akik szeretnek táncolni, de nem járnak tánciskolába, nem tagjai egyik táncos egyesületnek sem, vagyis bizonyos értelemben amatőrnek számítanak. Ettől függetlenül a fesztivál nyitott mindenki számára, tánciskolák és csoportok is részt vehetnek, őket is szeretettel várjuk.


Akik jelentkeznek a megmérettetésre, minősítést kapnak. Szakemberekből álló, 5 fős bizottság (zsűri) értékeli a produkciókat és az értékelés alapján arany, ezüst, illetve bronz minősítéseket ítélhet oda a megfelelő szint elérése esetén.

 

A fesztiválra videofelvételeket várunk. A beküldött produkciókból összeállított fesztiválprogramot 2020. november 21-én, kivetítőn keresztül mutatjuk be a zsűrinek. A látottakat a pontozók azonnal értékelik, az eredményről e-mailben küldünk értesítést. A produkciók bemutatóját, az értékelést – terveink szerint – az ekkor zajló MDSSz verseny mellett, élőben közvetítjük a szövetség Youtube csatornáján. (Amennyiben ez technikai okok miatt nem valósul meg, az értékelést követő néhány napon belül felvételről is megtekinthető lesz a teljes program.)

 

Jelentkezni bármilyen táncos produkcióval lehet. Kérésünk, hogy a felvételek a lehető legjobb minőségben készüljenek, de ettől függetlenül a programban részt vehet bárki, akár egy telefonnal készített videofelvétellel is. A beküldött felvételekben nem lehet felnőtt tartalom, ezt előzetesen ellenőrizzük és a „korhatáros besorolás” alá eső jelentkezők nem vehetnek részt a programban.

 

Korosztályok:
- gyermek (0-12 év)
- junior (13-16 év)
- felnőtt (17-49 év)
- senior (49 évtől)

 

Létszám szerinti bontás:
- szóló
- duó,trió
- csoport (4-12 fő)
- formáció (13 főtől)

Tánckategóriánkénti bontás nem lesz, a produkciókat a zsűri nem egymáshoz hasonlítja. A pontozók minden esetben 3 szempontot értékel: technika, koreográfia, összhatás.

 

Nevezési díjak:
- szóló és duó és trió: 500 Ft/fő/versenyszám
- csoport: 2000 Ft/csoport/versenyszám
- formáció: 4000 Ft/formáció/versenyszám
A nevezési díjakat a beküldött felvételek ellenőrzése után, díjbekérő alapján kell majd átutalni.

 

Technikai feltételek:
A versenyszámok időtartama minimum 1,5 perc, maximum 5 perc lehet.
A felvételek lehetőség szerint jó minőségű, tömörített formátumok legyenek, nem lehet bennük vágás és semmilyen videotechnikai „tunning”. A felvétel helyszíne nem kötött, szabadon választható, azonban a zsűrizés során a helyszínválasztás nem emeli a pontértékeket és nincs befolyással az értékelésre.

FONTOS: A versenyre csak azok nevezzenek, akik tudomásul veszik és elfogadják, hogy az MDSSz a beküldött felvételeket közösségi oldalakon teszi közzé. A közzé tett tartalmak a verseny után is elérhetők maradnak.

 

Nevezés:

Nevezési határidő : 2020.11.12.

 

Nevezési lap letöltése innen.

 

Nevezni a letölthető nevezési lapon lehet a felvételek egyidejű elküldésével. (Javasoljuk valamelyik óriásfájl küldő szolgáltatást). Kiskorú jelentkező(k) esetén a nevezést csak szülői beleegyezési nyilatkozattal (vagy a pedagógus nyilatkozata arról,hogy az érintett szülő a fentiekbe beleegyező módon nyilatkozott) együtt fogadjuk el. A beküldött nevezéseket ilyen tekintetben is ellenőrizzük.

Várunk mindenkit szeretettel!