Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség

E-mail :

admin@mdssz.hu

BELÉPÉSI NÉV:
JELSZÓ:

Versenykiírás

2020-10-13

A Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség videós táncversenyt hirdet, így biztosítva a lehetőséget a 2019/20-as évadban készült koreográfiák, versenyszámok bemutatására, megmérettetésére.

 


Bonyolítás:
A versenyre videofelvételeket várunk. A felvételeket kategóriánként, „rajtlista alapján”, egymást követően, kivetítőn keresztül mutatjuk be a zsűrinek. A pontozók a hagyományos amódon értékelik a látottakat és így alakul ki a verseny eredménye. Az értékelés egy napon, a pontozók személyes jelenlétével zajlik majd, melyet – terveink szerint – élőben közvetítünk a szövetség Youtube csatornáján keresztül, így az érdeklődők láthatják valamennyi versenyszámot és nyomon követhetik az értékelést is. (Amennyiben ez technikai okok miatt nem valósul meg, az értékelést követő néhány napon belül felvételről is megtekinthető lesz a teljes „verseny”.)
Időpont: 2020. november 21.

Korosztályok:
- mini (0-7 év)
- gyermek (8-12 év)
- junior 1 (13-14 év – csak szóló és duó)
- junior 2 (15-16 év – csak szóló és duó)
- junior (13-16 év – csoport és formáció)
- felnőtt (17-30 év)
- felnőtt 2 (31-49 év)
- senior (50 éves kortól)
A korosztályok megállapítása csoportok és formációk ese­tében átlagéletkor alapján történik.

Formációk:
- szóló (1 fő)
- duó (2 fő)
- csoport (3-7 fő)
- kis formáció (8-12 fő)
- nagy formáció (13-24 fő)

Tánckategóriák:
Utcai táncok:        
- disco
- hip-hop
-discoshow
-streetshow
-electric-boogie
-break
Színpadi táncok:
- show
- modern és kortárs
- jazz
- balett

A nevezések számától függően előfordulhat, hogy bizonyos kategóriákat összevonunk. Az összevont kategóriák az értékelés során egy kategóriának számítanak.

Díjazás:
Minden résztvevő oklevelet kap elektronikus formában, melyet a csoportok vezetőinek küldünk el e-mailben. Kategóriánként az első helyezettek serleget, érmet, oklevelet kapnak, a második és harmadik helyezettek érmet és oklevelet kapnak, melyek átadását a versenyt követően szervezzük meg. A zsűri javaslatai alapján az elnökség különdíjakat is odaítél.

Részvétel, nevezés:
A versenyen tagsági viszonytól és regisztrációtól függetlenül bárki részt vehet. Szeretettel várunk min­denkit!

Nevezési díjak:
szólók és duók       500 Ft/fő/versenyszám
csoportok     2000 Ft/csoport/versenyszám
formációk     4000 Ft/formáció/versenyszám

Nevezni csak az erre szolgáló (letölthető) adatlapon és a nevezéssel egyidejűleg elküldött video­felvétellel lehet, e-mailben az admin@mdssz.hu címen. A felvételek továbbításához javasoljuk valamelyik óriásfájl küldő szolgáltatást.
Nevezési határidő: 2020. november 12., éjfél
A nevezési lap innen tölthető le.

A versenykiírás innen is letölthető.

FONTOS: A versenyre csak azok nevezzenek, akik tudomásul veszik és elfogadják, hogy az MDSSz a beküldött felvételeket közösségi oldalakon teszi közzé. A közzé tett tartalmak a verseny után is elérhetők maradnak. Kérjünk mindenkit, ezeket a feltételeket tisztázzák a versenyzőkkel, szülőkkel, mert a nevezéskor nyilatkozniuk kell erről!

A nevezéshez az alábbi információkra lesz szükség:
- Egyesület, iskola, stb. neve.
- Képviselő, tanár, stb. neve, elérhetőségei.
- A képviselő e-mailben tett nyilatkozata arról, hogy a felvétele(k)en szereplők, kiskorúak esetén azok szülei hozzájárultak ahhoz, hogy a felvétellel a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség  versenyére nevezzen és tudomásul vették, hogy a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség a felvételeket közösségi oldalakon keresztül bemutassa.
- Kategória (korosztály, tánckategória, formáció)
- Versenyző(k), csoport, formáció neve,
- Koreográfia címe
- Egyszerre küldött felvételek esetén a küldött fájlok beazonosításához szükséges információ (pontos fájlnév).

Technikai feltételek:
A felvételek lehetőség szerint jó minőségű, tömörített formátumok legyenek, nem lehet bennük vágás és semmilyen videotechnikai „tunning”. Készüljenek úgy, hogy igyekezzenek a koreográfiát bemutatni. Pl. Formációknál célszerű lehet magasabb kameraállással, totálképpel dolgozni, míg egy szóló produkciót meg lehet mutatni mozgó kamerával, közeli képpel is. Ez esetben követelmény, hogy a táncos ne „táncoljon ki” a képből és amennyiben díszletet, kelléket is használ, az érvényesülni tudjon a felvételen is.
Színpadtechnika és színpadi világítás tilos! A felvétel helyszíne azonban nem kötött, szabadon választható, azonban a zsűrizés során a helyszínválasztás nem emeli a pontértékeket és nincs befolyással az értékelésre.

Szeretettel várunk mindenkit!