Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség

E-mail :

admin@mdssz.hu

BELÉPÉSI NÉV:
JELSZÓ:

Változás!

2023-04-15

Közeledik a Magyar bajnokság nevezési határideje, viszont az eredetileg tervezetthez képest változhat a menetrend. A balmazújvárosi és a békéscsabai versenyek alapján látszik, hogy egyre nagyobb az érdeklődés, egyre több nevezés érkezik. Számunkra ez nagyon nagy öröm és jelenleg úgy tűnik, hogy a jövőben a színpadi táncok kategóriáit nem tudjuk egy nap alatt lebonyolítani. A Magyar bajnokság eredeti kiírása alapján a színpadi táncok kategóriái május 20-án, szombaton zajlanak, azonban lehet, hogy ezen változtatnunk kell.

...tovább

2023 első nemzetközi eredményei

2023-02-13

Alig kezdődött el az év, máris két külföldi versenyen képviselték Magyarországot az Angel Dance TSE versenyzői. Január közepén Lengyelországban a Warsaw Dance Champs versenyen Szatmári Kitti Disco Freestyle-ban 1., Slow Dance-ben 2., Disco Dance-ben 2., All in Black Disco-ban 4., az új PAI kategóriában szintén 4. helyezést szerzett.
Földes Lili Disco Dance-ben 3., All in Black Disco-ban pedig 6. helyen végzett.

 

Február 11-én a szlovákiai Léván megrendezett Unlimited Dance Cup versenyen állhattak a lányok ismét a zsűri elé, ahol All in Black Disco kategóriában Farkas Emma 22. helyen végzett, Földes Lili elődöntőbe jutott, ahol 7. lett, Szatmári Kitti pedig döntőt táncolt és az 5. helyezést érte el.

 

A lányok felkészítői: Tóth Hajnalka és Kozsda Eszter

 

Versenyzőinknek és felkészítőiknek ezúton is szívből gratulálunk!

 

...tovább

Bíró képzés az MDSSZ-nél

2023-02-03

A pontozóbírók az MDSSZ versenyeinek közreműködői, 3, 5, vagy 7 fős zsűri tagjaként. Munkájuk felelősségteljes, ezért fontos, hogy szakmailag és technikailag is felkészültek legyenek. A képzés során megismerhetik a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetséget, és a különböző műfajokról szóló előadások mellett, megtanítjuk a pontozás módszerét, technikáját.

A képzés részletes információi ezen a linken olvashatók.


Bírói szabályzatunkból fontos részletek megtudhatók a bírók munkájával kapcsolatban.

 

Jelentkezni itt is lehet, ha a "tovább" gombra kattint.

...tovább

Magyar versenyző a Sztepp Vb-n

2022-12-12

November 23-26 között Horvátország volt a házigazdája az IDO sztepp világbajnokságának. Sarkadi Fanni a budapesti Weryus versenyzője a 33. helyen végzett. Beszámolója lent olvasható. Kedves Fanni! Gratulálunk az eredményhez és ezúton is köszönjük, hogy képviselted Magyarországot és az MDSSz-t. 

...tovább

Modern és kortárs világbajnokság

2022-12-12

A szlovéniai Podčetrtek-ben rendezték az idei IDO modern és kortárs világbajnokságot. A Magyar Divat- és Sporttánc Szövetséget a debreceni Attitüde, az esztergomi Carmen és a kecskeméti Grapevine képviselte. A részlete eredmények lent találhatók. Köszönjük a részvételt és gratulálunk az eredményekhez!

 

...tovább

Ötödik hely a show világbajnokságon

2022-11-23

A "PSZD" nevű csoportunk az előkelő 5. helyet szerezte meg a lengyelországi IDO show tánc világbajnokságon. Az eredmény azért is különleges, mert a "PSZD" egy komoly kooperációs munkával, három egyesületünk közös produkciójával jutott a felnőtt show formáció döntőjébe. Gratulálunk a debreceni Piruett, a szigetszentmiklósi SZTK és a soproni Dirty Dance táncosainak a kiemelkedő eredményhez!

 


 

 

 

A világbajnokság további eredményei itt olvashatók:

 

...tovább

2023-évi versenyeink

2022-11-18

2023 -ban is szeretettel várunk mindenkit versenyinken! A nevezést és részvételt továbbra sem kötjük tagsági viszonyhoz, viszont tagjaink jövőre is kedvezményes nevezési díjat fizetnek. Várhatóan a tagdíj és a regisztrációs díj mértéke nem változtik, a nevezési díjakról később dönt az elnökség. Ezek a hivatalos versenykiírásokban is szerepelnek majd.

Nemzetközoi versenyekre csak az MDSSz tagjait delegáljuk és jövőre ehhez a magyar bajnokságon kívül legalább még egy versenyen részt kell venni. Ezen felül továbbra is a ranglista alapján áll össze a válogatott keret.

Versenyink időpontjai és helyszínei itt olvashatók:


 

...tovább

Győri és szegedi táncosok a VB-dobogón

2022-11-02

Az IDO (International Dance Organization) Hip-hop világbajnokságára idén október 26-30 között került sor. Az ausztriai Grazban megrendezett eseményen 29 ország 4500 táncosa vett részt, köztük a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség 39 fős válogatottja. Táncosaink Győrből (Bronsis Egyesület), Debrecenből (Eastsiders D.H.A.S.E.), Kecskemétről (Grapevine Show Dance Club) és Szegedről (X-Treme SE.) érkeztek a helyszínre és összesen 15 kategóriában indultak.

 

Világbajnoki bronzérmes lett junior 1 hip-hop szólóban Tóth Patrik (Bronsis) és Felnőtt hip-hop szólóban Iván Barnabás (X-Treme). Két legkiemelkedőbb eredményünk mellett valamennyi versenyzőnket elismerés illeti, hiszen az utcai táncok kategóriái rendkívül népszerűek, így azokban a nemzetközi mezőny kimondottan erős. (További eredményeink lent olvashatók.)

 

...tovább

Fantasztikus teljesítmény - EB döntő 4. hely!

2022-07-08

Az IDO - International Dance Organization Hip Hop és Popping Európa-bajnokságára az észak-macedóniai Skopje-ban került sor. Ezen az Európa-bajnokságon közel 1800 táncos vett részt 21 országból. Magyarországot a BRONSIS Egyesület 5 sportolóval képviselte 7 kategóriában.

...tovább

Az MDSSz 2022. évi versenyei

2022-01-20

Lehet még nevezni a 2021-re meghirdetett magyar bajnokságra, melynek időpontját 2022. február 19-20-ra módosítottuk. Erre a versenyre a tavalyi döntésünk alapján regisztrációs díj fizetése nélkül is lehet nevezni. Az új nevezési határidő: február 2.


A verseny kiírása itt elérhető

 

A további versenyek kiírása hamarosan elérhető lesz. Az első félév versenyinek időpontja itt olvasható.

(A versenyek végleges és hivatalos időpontjai, valamint a helyszínek a versenykiírásokban olvashatók.)
 

...tovább

Versenykiírás

2021-09-09

Hosszú idő után újra élő táncversenyt hirdetünk. A verseny mindenki számára nyílt, és ezúttal nem szükséges előzetes regisztráció. Éppen ezért a nevezést is az utóbbi időszak videós versenyeihez hasonlóan, egy egyszerű táblázat kitöltésével lehet megtenni.
A versenykíírás és a nevezéshez szükséges táblázat innen letölthető:

Versenykiírás
Nevezési táblázat

 

...tovább

Tanévzáró verseny

2021-05-12

A korábbi videós versenyek tapasztalatai alapján felmerült igényeknek eleget téve ismét "online" versenyt hirdetünk. A nevezési határidő ezúttal június 11. Az értékelés - a tavaly novemberi versenyhez hasonló élő közvetítéssel - június 26-án lesz.
További részletek a letölthető kiírásban.

 

...tovább

Versenykiírás (Időpont változás!)

2021-03-24

IDO International online Continent vs. Continent Championships
Nemzeti válogató

Az International Dance Organization nyílt versenyt hirdetett (egyéni IDO tagságtól függetlenül), melyre a nemzeti tagszervezetek versenyzőinek felvételeit lehet nevezni. A verseny célja, hogy 6 kontinens több mint 500 000 táncosa részére biztosítson versenyzési lehetőséget, ezúttal ebben a formában.


Figyelem! Az IDO módosította a nevezési határidőket, ezért erre nekünk is lehetőségünk van. A kiírásban szereplő április 4-i nevezési határidőt április 12-re módosítjuk, tehát a nemzeti válogatóra eddig lehet nevezni.

 

Az első forduló a nemzeti válogató. A tagországok 20 versenyszámot nevezhetnek a versenyre. A nemzetközi verseny hivatalos kiírása innen elérhető:

A nemzetközi fordulók kiírása (hivatalos)

A nemzeti válogató kiírása (MDSSz)

A nevezéshez szükséges táblázat

...tovább

Home Dance Fest - 2021. január

2020-12-23

Módosítottuk az időpontot!
Új határidő: február 6.

 

A Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség alkalmazkodva az érvényben lévő korlátozásokhoz, videós tehetségkutató fesz­tivált rendez. Célunk, hogy ebben a helyzetben is bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk, valamint új kihívás elé állítsunk mindenkit, aki szeret táncolni. Az esemény mindenki számára nyitott, szeretettel várunk mindenkit. A fesztivál elnevezése: „Home Dance Fest” – ezúttal kizárólag otthon, vagy a ház körül (pl. kertben) készült felvételekkel lehet nevezni.

 

A kiírás letölthető innen is

...tovább

MDSSZ "online" táncfesztivál

2020-10-15

A Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség videós tehetségkutató fesztivált rendez azzal a céllal, hogy bemutatkozási és minősítési lehetőséget biztosítson azoknak is, akik szeretnek táncolni, de nem járnak tánciskolába, nem tagjai egyik táncos egyesületnek sem, vagyis bizonyos értelemben amatőrnek számítanak. Ettől függetlenül a fesztivál nyitott mindenki számára, tánciskolák és csoportok is részt vehetnek, őket is szeretettel várjuk.

...tovább

Versenykiírás

2020-10-13

A Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség videós táncversenyt hirdet, így biztosítva a lehetőséget a 2019/20-as évadban készült koreográfiák, versenyszámok bemutatására, megmérettetésére.

 

...tovább

Figyelem!

2020-03-13

A tavaszi időszakra tervezett versenyeinket nem tartjuk meg. Ez nem jelenti azt, hogy idén nem rendezünk versenyt. Figyeljük a helyzet alakulását, új időpontokat tervezünk és amint azokban biztosak lehetünk, új versenyeket hirdetünk.

...tovább

Versenyeink 2020-ban

2020-02-21

2020. március 14.
Színpadi táncok országos pontszerző versenye
Színpadi táncok open versenye
Helyszín: Debrecen, Kossuth Lajos Tudomány Egyetem Gyakorló Általános Iskola tornaterme

 

2020. március 28.
Divat- és Sporttáncok magyar bajnoksága (utcai táncok és páros táncok kategóriáiban)
Utcai táncok open versenye
Helyszín: Esztergom, Árpádházi Szent Erzsébet Gimnázium

 

2020. március 29.
Divat- és Sporttáncok magyar bajnoksága (színpadi táncok kategóriáiben)
Színpadi táncok open versenye
Helyszín: Esztergom, Árpádházi Szent Erzsébet Gimnázium

 

2020. április 26.
Színpadi táncok országos pontszerző versenye
Színpadi táncok open versenye
Helyszín: Békéscsaba

...tovább

Néhány fontos változás 2020-tól

2020-02-20

Szabályainkat a jövőben úgy alakítjuk, hogy minél szélesebb körben tudjunk versenyzési lehetőséget biztosítani. Ez azt is jelenti, hogy mostantól a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség versenyeinek szabályai nem minden ponton egyeznek az IDO (International Dance Organization) versenyek szabályaival.

...tovább


 

2019. évi versenyeink

2019-02-12

 

2019. március 16.
Debrecen, Tóth Árpád Gimnázium

- színpadi táncok (show, modern és kortárs, jazz)
- színpadi táncok open (az open versenyek szabályairól itt található információ)

 

2019. március 30.
Esztergom, Árpádházi Szent Erzsébet Gimnázium

- színpadi táncok magyar bajnoksága (show, modern és kortárs, jazz) magyar bajnokság
- színpadi táncok open (az open versenyek szabályairól itt található információ)

 

2019.  március 31.
Esztergom, Árpádházi Szent Erzsébet Gimnázium

- utcai táncok (disco, hip-hop, break, electric boogie) magyar bajnokság, street show
- utcai táncok open (az open versenyek szabályairól itt található információ)
- páros táncok
- hastánc
- disco show és street show

 

2019. április 28.
Békéscsaba, Evangélikus Gimnázium

- színpadi táncok (show, modern és kortárs, jazz)
- színpadi táncok open (az open versenyek szabályairól itt található információ)
- hastánc

 

A versenykiírások hamarosan elérhetők.

...tovább

Végleges a versenynaptár

2018-02-25

Az utolsó egyeztetések is megtörténtek, igyekeztünk mindent figyelembe venni, ez alapján az MDSSZ 2018. évi versenyei a következők:

 

...tovább