Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség

Telefon :

06 30 927 4133

E-mail :

info@mdssz.hu

BELÉPÉSI NÉV:
JELSZÓ:

Az MDSSz nyílt (open) versenyeinek szabályai

2016-02-16

 

Általános szabályok

 

Open kategóriák, open versenyek kiírásáról az MDSSz elnöksége dönt.

 

Az MDSSz open kategóriáira bárki nevezhet, nem szükséges sem egyesületi, sem versenyzői regisztráció, nincs regisztrációs díj és tagdíj, kizárólag a nevezési díjakat kell kifizetni. Az MDSSz open versenyeire határokon túli táncosok, csoportok, tánciskolák is nevezhetnek.


Az open kategóriák eredményeiből az MDSSz nem készít ranglistát, de a versenyeredményeket weboldalán elérhetővé és nyilvánossá teszi.

 

Az open kategóriákat csak meghatározott jelentkezőszám esetén rendezzük meg. A kiirt kategóriák, vagy versenyek törléséről a nevezési határidő lejárta után az elnökség dönt. A törölt versenyek, vagy kategóriák befizetett nevezési díjait az MDSSz visszatéríti.

 

 

A nevezés szabályai, menete

 

1. Az MDSSz weboldalán keresztül (www.mdssz.hu) felhasználói regisztrációt kell kezdeményezni, melynek során az alábbi adatokra van szükség:

 

- felhasználó neve
- e-mail címe
- telefonszáma
- számlázási cím

 

Minden regisztrálónak felhasználói fiók készül, ami nem törlődik az első verseny után. A megadott adatokkal bármikor be lehet lépni és nevezni a további versenyekre is.


 

2. A regisztráció után a nevezés következik. Az mdssz.hu „OPEN” menüpontjában lehet a nyílt versenyre nevezni. A nevezés során kötelezően meg kell adni a kért adatokat (ez kategóriánként eltérő), de általánosságban a következők:

 

- versenyző(k), vagy csoport neve(i)
- születési év
- koreográfia címe (csak bizonyos kategóriáknál)
- tanár, vagy koreográfus (nem kötelező)

 

A nevezés során kell feltölteni a versenyszámok zenéit is, amelynek formátuma csak MP3 lehet. A fájlnevekben ékezetes betűk, speciális karakterek nem lehetnek!


 

3. Amikor a felhasználó az adott versenyre szóló valamennyi nevezését feltöltötte, a nevezést le kell zárni. A zárás után más versenyekre lehet még nevezni, de a lezárt versenyre már nem. A zárás után egy automatikusan küldött e-mailben összesítjük a nevezést és a nevezési díjat, amit átutalással kell kifizetni az e-mailben szereplő számlaszámra a kiírásban szereplő határidőig.

 

A nevezési díj beérkezése után a nevezést érvényesítjük. Ezt követően a felhasználó további versenyszámokat is nevezhet az adott versenyre, de az eljárás ugyanaz, mint ezt megelőzően és az új nevezés is csak akkor lesz érvényes, ha a nevezési díj határidőre beérkezik az MDSSz bankszámlájára. A nevezés érvényesítéséről e-mailben küldünk tájékoztatást.

 

A nevezési díjakról minden esetben számlát állítunk ki a felhasználó által megadott számlázási címre.

 

 

Versenyszabályok

 

Kategóriák:

 

Open versenyeket három kategóriában rendezünk: Utcai táncok (Hip-hop, break, disco, electric boogie, stb.) színpadi táncok (Bármilyen stílusú-jazztánc, show tánc, kortárs tánc, modern tánc, akrobatikus és gimnasztikus sporttáncok, belly dance, törzsi táncok, stb.) és páros táncok (Az IDO speciális páros táncai, standard, latin, stb.).

 

Korosztályok:

- gyermek: 11 éves korig
- junior: 12-15 éves korig
- felnőtt: 16 éves kortól

Korosztályok meghatározása: Minden versenyen, minden kategóriában az átlagéletkor szerinti korosztályban kell nevezni.

 

Versenyzők száma:

Szólók: 1 fő
Duók/triók: 2–3 fő
Kiscsoportok: 4-10 fő
Nagy csoportok: 11 főtől

 

Utcai táncok szóló kategóriáiban egy versenyző egy versenyen csak egyszer indulhat. Más kategóriákban többször is, például duóban párcserével, vagy színpadi táncokban több koreográfiával.

 

Nemek: Open kategóriákban a férfiak (fiúk) és nők (lányok) együtt versenyeznek. Ettől eltérő esetben a kiírásban külön szerepel a női, vagy férfi megjelölés a kategória nevében.

 

Zenék és időtartamok:

 

Színpadi táncok, páros táncok: Az összes kategória valamennyi fordulójában saját zenére táncolnak a versenyzők. A koreográfiák, versenyszámok időtartama minimum 2:00 perc és maximum 5:00 perc lehet.

 

Utcai táncok: Az összes kategória valamennyi fordulójában saját zenére táncolnak a versenyzők. Szólókban a bemutatók időtartama minimum 1:00, maximum 2:00 perc lehet, duók/triókban minimum 1:00, maximum 2:30 perc lehet. Kiscsoportoknál és nagy csoportoknál minimum 2:00, maximum 5:00 perc.

 

Pontozás:

 

Megegyezik az MDSSz pontozási rendszerével. Az Open versenyen a háromtagú zsűri a színpadi, a páros táncok és a belly dance esetében a döntőket megelőző fordulókban 3 szempont alapján pontszámok kerülnek kiadásra, majd ezek alapján minden bíró meghatározott számú továbbjutót javasol a következő fordulóba.
Utcai táncok esetén a döntőket megelőző fordulókban minden bíró meghatározott számú továbbjutót javasol a következő fordulóba.

Az eredményeket elektronikus úton az MDSSz számlálója összesíti.

Döntőkben skating rendszerben a pontozók helyezéseket osztanak szét a versenyzők között.
Az eredményeket a számláló összesíti, de a döntő után azonnal, közös döntést kell hoznia a zsűrinek. Erre 3 perc áll a rendelkezésükre. Amennyiben tudnak közös döntést hozni az azonnal ki is hirdetik, ha nem, akkor az elektronikus összesítés alapján dőlnek el a helyezések.

 

A pontozók szóban nem értékelnek, de ha igény van rá akkor a verseny után személyesen kikérhető a zsűri értékelő véleménye az adott produkcióról az erre külön kijelölt helyen.

 

Az Open versenyeken az MDSSZ szabályaitól eltérően óvást nem lehet benyújtani. 

 

 

Rajtlista

 

A rajtlistát, tehát a színpadra lépés sorrendjét véletlenszerűen döntjük el. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a versenyek programját úgy állítsuk össze, hogy ne legyenek olyan átfedések, amelyek lehetetlenné teszik a versenyzők színpadra lépését. Amennyiben a versenyekre kiadott program alapján mégis előfordul ilyen, azt a versenyzők jelezhetik a verseny (de nem az adott kategória) megkezdése előtt. Indokolt esetben (pl. öltözés) az indulási sorrenden változtatunk. Más esetben erre nincs lehetőség.
A versenyeken minden versenyzőt maximum kétszer szólítunk. Amennyiben nem lép színpadra, azzal kizárja magát a versenyből.

 

 

Nevezési dijak

 

Szólóban:
3 000 Ft/fő/versenyszám

 

Duó/trióban: 
2 500 Ft/fő (5 000 Ft/duó/versenyszám, vagy  7 500 Ft/trió/versenyszám)

 

Kiscsoportban (4-10 főig):  
2 000 Ft/fő

 

Nagy csoportban (11 fő felett):
2 000 Ft/fő 

 

Nevezési díjakat nem térítünk vissza, csak abban az esetben, ha a kategória, vagy verseny törlésre kerül.