Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség

E-mail :

admin@mdssz.hu

BELÉPÉSI NÉV:
JELSZÓ:

Az MDSSz nyílt (open) versenyeinek szabályai

2016-02-16

 

Általános szabályok

 

Open kategóriák, open versenyek kiírásáról az MDSSz elnöksége dönt.

 

Az MDSSz open kategóriáira bárki nevezhet. Az MDSSz open versenyeire határokon túli táncosok, csoportok, tánciskolák is nevezhetnek.


Az open kategóriák eredményeiből az MDSSz nem készít ranglistát, de a versenyeredményeket weboldalán elérhetővé és nyilvánossá teszi.

 

Az open kategóriákat csak meghatározott jelentkezőszám esetén rendezzük meg. A kiirt kategóriák, vagy versenyek törléséről a nevezési határidő lejárta után az elnökség dönt. A törölt versenyek, vagy kategóriák befizetett nevezési díjait az MDSSz visszatéríti.

 

 

A nevezés szabályai, menete

 

1. Az MDSSz weboldalán keresztül (www.mdssz.hu) felhasználói regisztrációt kell kezdeményezni, melynek során az alábbi adatokra van szükség:

 

- felhasználó neve
- e-mail címe
- telefonszáma
- számlázási cím

 

Minden regisztrálónak felhasználói fiók készül, ami nem törlődik az első verseny után. A megadott adatokkal bármikor be lehet lépni és nevezni a további versenyekre is.


 

2. A regisztráció után a nevezés következik. Az mdssz.hu „OPEN” menüpontjában lehet a nyílt versenyre nevezni. A nevezés során kötelezően meg kell adni a kért adatokat (ez kategóriánként eltérő), de általánosságban a következők:

 

- versenyző(k), vagy csoport neve(i)
- születési év
- koreográfia címe (csak bizonyos kategóriáknál)
- tanár, vagy koreográfus (nem kötelező)

 

A nevezés során kell feltölteni a versenyszámok zenéit is, amelynek formátuma csak MP3 lehet. A fájlnevekben ékezetes betűk, speciális karakterek nem lehetnek!


 

3. Amikor a felhasználó az adott versenyre szóló valamennyi nevezését feltöltötte, a nevezést le kell zárni. A zárás után más versenyekre lehet még nevezni, de a lezárt versenyre már nem. A zárás után egy automatikusan küldött e-mailben összesítjük a nevezést és a nevezési díjat, amit átutalással kell kifizetni az e-mailben szereplő számlaszámra a kiírásban szereplő határidőig.

 

A nevezési díj beérkezése után a nevezést érvényesítjük. Ezt követően a felhasználó további versenyszámokat is nevezhet az adott versenyre, de az eljárás ugyanaz, mint ezt megelőzően és az új nevezés is csak akkor lesz érvényes, ha a nevezési díj határidőre beérkezik az MDSSz bankszámlájára. A nevezés érvényesítéséről e-mailben küldünk tájékoztatást.

 

A nevezési díjakról minden esetben számlát állítunk ki a felhasználó által megadott számlázási címre.

 

 

Versenyszabályok

 

Kategóriák:

 

Open versenyeket három kategóriában rendezünk: Utcai táncok (Hip-hop, break, disco, electric boogie, stb.) színpadi táncok (Bármilyen stílusú-jazztánc, show tánc, kortárs tánc, modern tánc, akrobatikus és gimnasztikus sporttáncok, belly dance, törzsi táncok, stb.) és páros táncok (Az IDO speciális páros táncai, standard, latin, stb.).

 

Korosztályok:

- gyermek: 12 éves korig
- junior: 13-16 éves korig
- felnőtt: 17 éves kortól

Korosztályok meghatározása: Minden versenyen, minden kategóriában az átlagéletkor szerinti korosztályban kell nevezni.

 

Versenyzők száma:

Szólók: 1 fő
Duók/triók: 2–3 fő
Kiscsoportok: 4-10 fő
Nagy csoportok: 11 főtől

 

Utcai táncok szóló kategóriáiban egy versenyző egy versenyen csak egyszer indulhat. Más kategóriákban többször is, például duóban párcserével, vagy színpadi táncokban több koreográfiával.

 

Nemek: Open kategóriákban a férfiak (fiúk) és nők (lányok) együtt versenyeznek. Ettől eltérő esetben a kiírásban külön szerepel a női, vagy férfi megjelölés a kategória nevében.

 

Zenék és időtartamok:

 

Színpadi táncok, páros táncok: Az összes kategória valamennyi fordulójában saját zenére táncolnak a versenyzők. A koreográfiák, versenyszámok időtartama minimum 2:00 perc és maximum 5:00 perc lehet.

 

Utcai táncok: Az összes kategória valamennyi fordulójában saját zenére táncolnak a versenyzők. Szólókban a bemutatók időtartama minimum 1:00, maximum 2:00 perc lehet, duók/triókban minimum 1:00, maximum 2:30 perc lehet. Kiscsoportoknál és nagy csoportoknál minimum 2:00, maximum 5:00 perc.

 

Pontozás:

 

Megegyezik az MDSSz pontozási rendszerével. Az Open versenyen a háromtagú zsűri a színpadi, a páros táncok és a belly dance esetében a döntőket megelőző fordulókban 3 szempont alapján pontszámok kerülnek kiadásra, majd ezek alapján minden bíró meghatározott számú továbbjutót javasol a következő fordulóba.
Utcai táncok esetén a döntőket megelőző fordulókban minden bíró meghatározott számú továbbjutót javasol a következő fordulóba.

Az eredményeket elektronikus úton az MDSSz számlálója összesíti.

Döntőkben skating rendszerben a pontozók helyezéseket osztanak szét a versenyzők között.
Az eredményeket a számláló összesíti, de a döntő után azonnal, közös döntést kell hoznia a zsűrinek. Erre 3 perc áll a rendelkezésükre. Amennyiben tudnak közös döntést hozni az azonnal ki is hirdetik, ha nem, akkor az elektronikus összesítés alapján dőlnek el a helyezések.

 

A pontozók szóban nem értékelnek, de ha igény van rá akkor a verseny után személyesen kikérhető a zsűri értékelő véleménye az adott produkcióról az erre külön kijelölt helyen.

 

Az Open versenyeken az MDSSZ szabályaitól eltérően óvást nem lehet benyújtani. 

 

 

Rajtlista

 

A rajtlistát, tehát a színpadra lépés sorrendjét véletlenszerűen döntjük el. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a versenyek programját úgy állítsuk össze, hogy ne legyenek olyan átfedések, amelyek lehetetlenné teszik a versenyzők színpadra lépését. Amennyiben a versenyekre kiadott program alapján mégis előfordul ilyen, azt a versenyzők jelezhetik a verseny (de nem az adott kategória) megkezdése előtt. Indokolt esetben (pl. öltözés) az indulási sorrenden változtatunk. Más esetben erre nincs lehetőség.
A versenyeken minden versenyzőt maximum kétszer szólítunk. Amennyiben nem lép színpadra, azzal kizárja magát a versenyből.

 

 

Nevezési dijak

 

Szólóban:
5 000 Ft/fő/versenyszám
(Az Mdssz tagjainak: 2 500 Ft/Fő/versenyszám)

 

Duó/trióban: 
5 000 Ft/fő (10 000 Ft/duó/versenyszám, vagy  15 000 Ft/trió/versenyszám)
(Az Mdssz tagjainak: 2 500 Ft/fő/versenyszám)

 

Kiscsoportban (4-10 főig):  
3 500 Ft/fő

(Az Mdssz tagjainak: 2 000 Ft/fő)

 

Nagy csoportban (11 fő felett):
(Az Mdssz tagjainak: 2 000 Ft/fő)

 

Nevezési díjakat nem térítünk vissza, csak abban az esetben, ha a kategória, vagy verseny törlésre kerül.