Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség

E-mail :

admin@mdssz.hu

BELÉPÉSI NÉV:
JELSZÓ:

Néhány fontos változás 2020-tól

2020-02-20

Szabályainkat a jövőben úgy alakítjuk, hogy minél szélesebb körben tudjunk versenyzési lehetőséget biztosítani. Ez azt is jelenti, hogy mostantól a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség versenyeinek szabályai nem minden ponton egyeznek az IDO (International Dance Organization) versenyek szabályaival.


Nemzetközi versenyre továbbra is csak az IDO szabályai szerint és az annak megfelelő versenyszámokat fogjuk delegálni, tehát azoknak a versenyzőknek, akik nemzetközi versenyre szeretnének nevezni, továbbra is az IDO szabályok szerinti koreográfiákkal kell versenyezniük a hazai versenyeken is.

 

A legfontosabb tudnivalók:

Továbbra is marad az ’A’ és ’B’ osztály, viszont Mini kids és felnőtt korosztályok esetén csak ’A’ osztályban rendezünk versenyt. ’B’ osztályban háromnál kevesebb nevező esetén nem rendezzük meg az adott kategóriát, viszont ez esetben lehetőséget biztosítunk az ’A’ osztályba történő átnevezésre. A korábbi szabály azonban érvényes marad: Az osztályok közötti átjárás csak felfelé (’B’-ből ’A’-ba) lehetséges és osztályok között a ranglista pontokat nem lehet átvinni.

 

Korosztályok 2020-tól:

Mini kids:

7 éves és annál fiatalabb

Gyermek:

8-12 éves

Junior 1:

13-14 éves

Junior 2:

15-16 éves

Junior (csak csoportok és formációk):

13-16 éves

Felnőtt:

17-30 éves

Felnőtt 2:

31-49 éves

Senior:

50 éves kortól

Fontos változás még, hogy csoportok és formációk esetén a versenyzők átlagéletkora határozza meg a korosztályt.